Gratis Verzending
OVER €219.83
 

Clannad Kostuums

Clannad (Japans: ク ラ ナ ド Hepburn: Kuranado?) Is een 2007 Japanse anime fantasy-drama film geregisseerd door Osamu Dezaki en op basis van de visuele roman van de zelfde naam ontwikkeld door Key. Toei Animation aangekondigd op de Tokyo Anime Fair op 23 maart 2006 dat een animatiefilm zou worden geproduceerd, [1] en werd uitgebracht in het Japans theaters op 15 september 2007. De film is een herinterpretatie van de Clannad verhaallijn die draait om het verhaal boog van de vrouwelijke hoofdrol Nagisa Furukawa. Het was de laatste film geregisseerd door Dezaki voor zijn dood in april 2011.

Een promotiecampagne gingen de straten van Akihabara op 10 maart 2007 in een grote zwarte bus vervoerd met de woorden "Verfilming Clannad" (劇場版 Clannad Gekijōban Clannad?) Geschilderd op de zijkanten. Een groep jonge vrouwen cosplaying in de vrouwelijke middelbare school uniform van Clannad voortgekomen uit de bus uitdelen flyers en roze en wit gekleurd donderstokken aan voorbijgangers om de film te promoten.

Tomoya Okazaki is een mannelijke derde jaar middelbare school student die zich niet meer thuis voelt. Hij gebruikte om te basketballen, zijn verre vader werkt in de nachtdienst, en zijn moeder stierf in een ongeluk toen hij nog een kind was. Hij gaat gewoon naar school in Hikarizara zonder reden en heeft geen interesse in de school activiteiten. Op een dag, Tomoya ontmoet een derdejaars meisje uit zijn school in het begin van het jaar met de naam Nagisa Furukawa. Nagisa herhaalt haar laatste jaar als gevolg van ziekte het grootste deel van het voorgaande jaar, en ze weet niet wat te doen. Tomoya suggereert ze iets nieuws te doen op school komt, en ze komt met het herstarten van de Club van het drama. Tegen de tijd dat de sakura bomen worden gedaan bloeien, is Nagisa al begonnen met de hand maken van affiches reformatie het drama club, met een oude groep mascotte genaamd "The Big Dango Family". Tomoya, en zijn goede vriend Youhei Sunohara die gebruikt worden om te voetballen, te helpen Nagisa met het assembleren van hen rond de school, maar de studentenraad president, Tomoyo Sakagami en Kyou Fujibayashi snel rond gaat; maakt gebruik van rode verf op de posters beschadigen en schrijf 'ongeldige' op hen vanwege het schoolbeleid. Deze woede Youhei sterk en hij slaat één van de student raadsleden ondanks Tomoyo en waarschuwing Kyou's; Tomoya neemt ook een standaard voor Nagisa.

Kouko Ibuki, de leraar die de adviseur voor het drama club was geweest voordat het ontbonden, raakt betrokken bij Nagisa te vertellen dat als ze meer leden kunnen verzamelen dan is ze naar de school zal spreken over de hervorming van de club. Tomoya en Youhei probeer het opnieuw tegen die tijd het maken van kopieën van honderden posters en zetten ze allemaal rond de school, maar niemand sluit zich aan bij de club. Op het einde, Nagisa krijgt Tomoya en Youhei aan te melden, en ze verzekert hen dat zij hen niet zal vragen om op te treden op het podium. Het drama club wordt hervormd, en met een maand links tot de school festival. Nagisa besluit om een ​​monoloog te doen op basis van een droom die ze ooit heeft gehad sinds ze een kind was; ondertussen, Tomoya en Youhei zal backstage respectievelijk samenwerken met de muziek en verlichting. Nagisa krijgt tot het schrijven van het script, en nodigt Tomoya en Youhei naar haar huis voor het diner, hoewel slechts Tomoya komt, als gevolg van Youhei toegang tot een part-time baan bij een elektrotechnisch bedrijf met Yusuke Yoshino; een voormalig muzikant geopenbaard Kouko's verloofde zijn. In het huis van Nagisa's, die blijkt te verdubbelen als een bakker, Tomoya ontmoet haar energieke ouders Akio en Sanae. Tomoya is uitdaging om een ​​baseball wedstrijd met Akio om te zien of Tomoya is een man waardig Nagisa, maar kan niet de bal te gooien vanwege een geblesseerde schouder die hij kreeg van zijn vader in een slechte gevecht, en krijgt zelfs om te overnachten nadat ze zwaar overtuigd door Akio.

Net als Nagisa, Tomoya heeft ook een terugkerende droom sinds hij een kind was. In zijn droom, in eerste instantie dat hij zonder lichaam in een illusionaire wereld waarin hij is het enige wat "leven". Hij vindt een afgedankte mens-en kleinbedrijf pop en gebruikt het als een lichaam rond de wereld te reizen op een oude fiets. Na wat zoeken, vindt hij een grote sakuraboom bekend als de 'Tree of Promises ", waar hij gelooft dat hij zal de persoon die hij heeft gevoeld te voldoen, wordt met hem in deze illusionaire wereld.

Als de school festival eindelijk begint, Nagisa onthult dat ze niet het script klaar is, maar nog steeds wil om door te gaan met het spel, omdat het verhaal is nog steeds binnen haar. Nagisa heeft haar prestaties in de avond, dus in de tussentijd Nagisa hangt met Tomoya en Youhei. Tijdens de lunch, vertelt ze hen haar verhaal waarom ze wilde doen drama was te wijten aan haar ouders formeel met zijn theater acteurs, maar ze hadden allebei opgeven acteren na Nagisa was geboren. Nagisa wil drama doen om de dromen van haar ouders in haar voetstappen voort te zetten. Voor het spel, Sanae geeft Nagisa haar trouwjurk te gebruiken als haar kostuum, veel te Akio verbazing. Nagisa begint met haar monoloog van een leien dakje, en tijdens haar voordracht Kouko geeft stadium een ​​routebeschrijving naar Tomoya en Youhei via headsets. Geleidelijk Tomoya komt om te beseffen dat het verhaal Nagisa is reciteren is dezelfde droom die hij heeft gehad, en is geschokt te vinden dat Nagisa had ook dezelfde droom van de illusionaire wereld. Bij sluiting van het stuk, Tomoya gelooft dat hij en Nagisa waren bedoeld om samen te zijn en bekent zijn liefde voor haar.

Kort na het festival, hapert Nagisa's gezondheid weer en ze heeft een ander verlof van school te nemen, wat betekent dat het niet tot een jaar na Tomoya zijn klasse afgestudeerd dat Nagisa in staat is om de middelbare school af te studeren als goed. Na deze, Tomoya en Nagisa beginnen samen te leven in een klein appartement in de stad, terwijl Tomoya wordt aangeworven full-time op elektrotechnisch bedrijf Yusuke's als goed, Nagisa werkt part-time als serveerster bij een lokale familie restaurant en Youhei wordt een zakenman in Tokyo . Uiteindelijk Nagisa zwanger, maar haar arts informeert haar familie en Tomoya dat als ze de geboorte geeft aan het kind, omdat we zwak gestel, kan ze sterven in het proces. Na de vergadering, zij het eens over Nagisa vertellen. Tomoya en Nagisa's ouders nemen haar mee naar het strand waar ze besluit de naam Ushio voor het kind. Ondanks de artsen waarschuwing, benadrukt ze dat ze goed zullen zijn. Een winter 's nachts, Nagisa geeft uiteindelijk geboorte aan een babymeisje Ushio en Nagisa sterft diezelfde avond. Dit zorgt ervoor dat Tomoya in een diepe depressie, waarin hij niet aan het werk gaan, of zelfs een bezoek van zijn dochter, die nu door de ouders Nagisa's wordt verhoogd om te gaan.

In de afgelopen vijf jaar, vrienden Tomoya we proberen om hem uit zijn depressie te krijgen, maar Tomoya is erg koppig. Dan komt een regenachtige nacht, Tomoya's vader Naoyuki Okazaki over en bekent dat hij zet Ushio in dezelfde relatie die hij deed toen zijn moeder was gestorven, die sterk verbaast hem. Later, Naoyuki vrienden Tomoya's gevraagd: Youhei, Tomoyo, Kyou, Kouko en haar man Yusuke om hem uit op een retraite voor een paar dagen om zijn depressie te breken, en zij nemen Tomoya uit zijn huis zo snel dat doet hij niet eens weet wat er gaande is. Zodra ze hem te vertellen op de trein, Tomoya is dood set terug te gaan naar huis, maar Yusuke overtuigt hem om te blijven. Toen ze op hun bestemming aankomen, Tomoya zoekt naar een ander platform op het station, anticiperen op deze, Akio en Sanae werden op hem te wachten met Ushio. Net zoals Tomoya begint om weg te lopen, komt zijn vrienden hem de weg versperde, dan Tomoya draait zich om terug op Ushio, ze loopt naar hem toe met een gevulde dango. Ze reizen halverwege waardoor Tomoya sprong naar buiten en vangen haar. Picking haar met hen lachend, dat hij in staat is om de voortzetting van zijn oude droom nog eens te zien, en ziet Nagisa onder de Boom van Promises lachende liefdevol naar hem en Ushio.

wordt gedaan door twee verschillende productie-teams en hun eigen kijk op het verhaal uit de Clannad visuele roman, zijn er tal van verschillen, zowel subtiel en voor de hand liggende, tussen de Clannad tv-serie en film. De serie volgt de oorspronkelijke verhaallijn visuele roman dichterbij, terwijl de film maakt een aantal wijzigingen ten opzichte van het oorspronkelijke materiaal. Terwijl zowel de serie en film verbeelden de zich ontwikkelende betrekkingen van Tomoya en Nagisa, de film presenteert hun relatie als centraal in de plot. Als gevolg van deze focus, de film bagatelliseert de andere grote heldinnen die belangrijke rollen in de serie speelde, zoals het hebben van Kyou (Ryo Hirohashi), en Tomoyo (Houko Kuwashima) spelen bijrollen, terwijl Kotomi alleen verschijnen als achtergrond karakter, en Fuko helemaal niet verschijnen. Bovendien Tomoya neemt de plaats in van het meisje van de illusionaire wereld en Kyou's zus Ryou niet verschijnen in de film, hoewel Fuko's oudere zus Kouko is in de film, en speelt een belangrijke rol. In de film wordt Kouko nog steeds les aan Nagisa's school, wordt afgeschilderd als atletische, en had het drama club adviseur (ze was een tekenleraar in de reeks) voor de club werd ontbonden geweest, in plaats van Toshio Koumura zoals in de serie. Ook Kouko's verloofde Yusuke (Hikaru Midorikawa) speelt een grotere rol in de film in de manier waarop hij helpt Tomoya het verkrijgen van een baan bij een elektrotechnisch bedrijf en blijft zijn vriend tijdens de depressie Tomoya's.

De relaties tussen bepaalde personages en de personages zelf zijn veranderd in de film. Bijvoorbeeld, Tomoyo en Youhei voortdurend vechten in de serie, maar in de film zij handelen vriendelijk naar elkaar en werken samen om Tomoya uit zijn depressie later in de film te krijgen. In feite, Youhei in de film wordt afgeschilderd minder als een comic relief karakter in de serie, en is meer serieus over het leven, zoals wanneer hij een parttime baan krijgt als gevolg van de financiële situatie van zijn familie. In de serie, Tomoya's vader is een luie, werkloze gedronken die meestal slaapt met stapels vuilnis om hem heen, maar in de film werkt hij eigenlijk een nachtdienst en meestal ziet zijn zoon in de ochtend voordat hij naar school gaat. Hij geeft ook meer over zijn relatie met Tomoya en zelfs laat hem te herenigen met Ushio om te voorkomen dat Tomoya uit steeds zoals hijzelf. Kyou wordt gezien als een goede vriend van Tomoyo in de film, en zelfs helpt Tomoyo met haar verkiezing voor de studentenraad president, maar in de serie, Kyou vindt Tomoyo als hinderlijk, die in het midden van haar plannen krijgt met het aansluiten van Tomoya met haar zuster Ryou. Ondanks deze talrijke veranderingen Nagisa ouders Akio en Sanae vooral hun rollen en persoonlijkheden behouden zoals in de reeks, en originele visuele roman. De Japanse stem cast is gelijk aan de serie behalve karakter Tomoya Okazaki (Kenji Nojima in de film en Yuichi Nakamura in de tv-serie). Maar het einde tussen de serie en film heeft een grote verandering, met Nagisa in de serie tot leven gebracht terwijl zij blijft overleden door het sluiten van de film.

De film werd voor het eerst aangekondigd te worden in de productie op de Tokyo Anime Fair op 23 maart 2006 voor een geplande 2007 release. Het oorspronkelijke karakter ontwerp werd bedacht door Itaru Hinoue, de art director van Key, die op de visuele roman werkte. Dit ontwerp werd later gebruikt als sjabloon voor Megumi Kadonosono die ontvangen de karakterart de filmbewerking. Kadonosono werkte eerder op twee andere animatiefilms uitgebracht in het begin van 2007: Modieuze Witches Liefde en Berry: Magic of Happiness als de voornaamste animatie regisseur, en de Kiddy Grade film, ook het verstrekken van het character design. Het scenario werd geschreven door Makoto Nakamura, die op de eerste Kanon anime tv-serie in 2002 had gewerkt, en de Air film in 2005, twee andere anime aangepast van visuele novelle oorspronkelijk gemaakt door Key. Tenslotte werd de film geregisseerd door Osamu Dezaki, die betrokken is geweest bij animatie richting sinds de eerste Astro Boy anime in 1963, en ging over tot de Air film regisseren.