Gratis Verzending
OVER €219.83
 

Sweeney Todd Kostuums


Sweeney Todd Deluxe Adult Kostuum
€202.62  €87.89
57%
OFFSweeney Todd is een fictief personage verscheen voor het eerst als de moordenaar van de Victoriaanse penny verschrikkelijk De String van parels (1846- 1847). In 1979, werd hij geïntroduceerd als een antiheld in de musical Sweeney Todd: The Demon Barber van Fleet Street en haar 2007 filmversie van dezelfde naam. beweert dat Sweeney Todd was een historische persoon zijn sterk betwist door academici, hoewel mogelijk legendarische prototypes exist.


In de oorspronkelijke versie van het verhaal, Todd is een kapper die verzendingen zijn slachtoffers door het trekken van een hendel als ze zitten in zijn kapper stoel. Zijn slachtoffers vallen achterwaarts naar beneden een ronddraaiend schuifdeur in de kelder van zijn winkel, meestal waardoor ze breken hun nek of skulls. Voor het geval ze nog in leven zijn, Todd gaat naar de kelder en "polish ze af" (slitten hun keel met zijn rechte razor). In sommige aanpassingen, het vermoorden proces omgekeerd, met Todd slitten zijn klanten de strot vóór verzending in de kelder via de ronddraaiende schuifdeur. Na Todd heeft bestolen zijn dode slachtoffers van hun goederen, Mrs. Lovett, zijn partner in crime (in sommige latere versies, zijn vriend en/of liefhebber), helpt hem bij het opruimen van de colleges door bakken hun vlees in vlees taarten en deze te verkopen aan de nietsvermoedende klanten van haar taart winkel. Todd's kapper ligt bij 186 Fleet Street, Londen, naast de St. Dunstan's church, en is verbonden met Mrs. Lovett's pie ga winkelen in de nabijgelegen Bell Werf door middel van een ondergrondse passage. In de meeste versies van het verhaal, hij en mevrouw Lovett huur een onwetende orphan boy, Tobias Ragg, om tegemoet te komen aan de taarten naar customers.


Het verhaal werd een nietje van Victoriaans melodrama. Later werd het onderwerp van een 1959 ballet door Engelse componist Sir Malcolm Arnold en in 1979 een Tony award-winnende Broadway musical van Stephen Sondheim. Sweeney Todd is ook opgenomen in verschillende films, waarvan de meest recente de 2007 muzikale film, geregisseerd door Tim Burton met Johnny Depp, gebaseerd op de musical. 1979